Ribbers en Waringa: e-coaching

Over de auteurs: Anne Ribbers

Anne Ribbers is (e)-coach, trainer en van huis uit psycholoog. Zij heeft een brede achtergrond als leidinggevende binnen HR en als trainer, docent en consultant binnen organisaties als ING, Cap Gemini Ernst & Young & Tilburg University. Coaching is altijd een onderdeel van haar werkzaamheden geweest. In 2007 raakte ze gefascineerd in het onderwerp e-coaching. Haar fundamentele interesse in de mens, leiderschap en coachen wordt gecombineerd in praktijk gebracht in haar onderzoek naar de effecten van e-coaching voor managers bij het ontwikkelen en verbeteren van interpersoonlijke en coachende gedragingen. Anne is verbonden als onderzoeker aan Tilburg University. Haar onderzoek is gehonoreerd met een substanti le subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) afdeling 'Health' (ZonMW).

Over de auteurs: Alexander Waringa

Alexander Waringa is coach, trainer en psycholoog. Zijn kennis en kunde op het gebied van de mens, coaching, trainen en hoe techniek slim in te zetten voor human development, heeft hem in 2001 reeds de eerste stappen doen zetten in de wereld van e-therapie en e-coaching. Alexander is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) waar hij als bestuurslid verantwoordelijk is voor de portefeuille Communicatie en Onderzoek. Daarnaast is hij verbonden als onderzoeker aan Universiteit van Tilburg waar hij onderzoek doet naar de effectiviteit van coaching. Dit onderzoek is gehonoreerd met een substanti le subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) afdeling 'Health' (ZonMW).

Over het boek

De huidige tijd vraagt om een fl exibele vorm van coaching. Dankzij e-coaching kunnen coachingstrajecten effectiever en effici nter worden ingericht, waardoor cli nten snel en resultaatgericht kunnen worden geholpen met hun vragen. Deze nieuwe vorm van coaching vraagt om nieuwe vaardigheden van de coach.

In dit boek worden de verschillende vormen van e-coaching (Skype, video, telefoon, chat, mail en sms) besproken, waarbij de focus ligt op mogelijkheden van het schrijven binnen mail-, chat- & sms-coaching. Aan de hand van het ABC-model voor e-coaching komen alle unieke ingredi nten van het nieuwe coachen" aan bod. Waaronder: de mogelijkheid om op afstand te coachen, frequente contactmogelijkheden en sociale anonimiteit. Om een goede e-coach te zijn, hebben coaches extra vaardigheden nodig. Dit boek brengt die vaardigheden in kaart en helpt de lezer deze te ontwikkelen.

E-coaching is geschreven voor coaches, studenten aan coachopleidingen, HR-professionals, loopbaanadviseurs en leidinggevenden die aan de slag willen met het nieuwe coachen. Inclusief een gratis licentie voor de online coachomgeving CoachCampus.nl.

Bekijk de video over e-coaching:
Alle belangrijke elementen van e-coaching plus de ervaringen van een coachee worden in deze video kort besproken: E-coaching in vogelvlucht.

Productinformatie

Auteurs: Anne Ribbers en Alexander Waringa
Uitvoering: Paperback & gratis e-book
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 175 blz.
Druk: 1e druk, 2012
ISBN13-nummer: 9789024401567


AlumnEI-platform

AlumnEI-forum

Datum vandaag is

-- vr. 19-01-2018

AlumnEI-events

Social Media

-- Twitter
-- Facebook
-- LinkedIn

Gastenboek

Contact

Spreuk v.d. dag