AlumnEI workshop 08 nov. 2014

10 november 2014: Zeer geslaagde workshop over werkstress & burn-out.

Afgelopen week was een themaweek van de Nederlandse overheid met betrekking tot het eigentijdse en actuele topic: werkstress & burn-out. En laat dat nou precies het onderwerp geweest zijn waar Leona Aarsen van anderzverder ons zaterdagmiddag jl. uitvoerig over ge nformeerd heeft. En nog belangrijker: ze heeft ons, we waren met meer dan 50 personen aanwezig, goed aan het werk gezet met een aantal praktische en inzichtgevende oefeningen.

Het was sowieso al een enorme eye-opener toen desgevraagd bleek dat bijna 50% van de aanwezigen zelf aan den lijve al eens een burn-out had meegemaakt. Ook hebben we met handige indicatoren (soort van checklist) gewerkt om wat meer (zelf)inzicht te krijgen in welke mate iemand een hoger of lager risico heeft om een burn-out te krijgen. En we hebben stilgestaan bij de diverse coping-tactieken die mensen hanteren om hun eigen werkstress te "managen". Tevens hebben we aandacht besteed aan de mechanismes die ervoor kunnen zorgen dat langdurige werkstress uiteindelijk kan leiden tot een stevige burn-out.

Na afloop van deze boeiende workshop was er vanaf 17 uur gelukkig ook nog alle tijd en dito ruimte om, onder het genot van een hapje en een drankje, eens gezellig bij te kletsen met oud-studiegenoten. Al met al een meer dan geslaagde AlumnEI-middag! Onderstaand vind je de volgende beloofde documenten:
-- alle sheets van de presentatie over werkstress & burn-out;
-- een overzicht van aanvullende literatuur over dit thema.


1 november 2014: Fijn dat je as. 8 november erbij bent!

Dank voor je aanmelding voor de workshop op zaterdag 8 november over werkstress en burn-out. Het programma wordt geheel verzorgd door Leona Aarsen. Zij heeft een boeiende workshop voor ons samengesteld waarin theorie aan bod komt maar waarbij jullie zeker ook zelf aan de slag gaan met dit thema. Leona is trainer, coach en counselor. Ze heeft jarenlange ervaring als HR-professional. Vanuit haar eigen bedrijf faciliteert ze de schittering en bevlogenheid van hoogopgeleide professionals en teams.

Wat komt er deze middag zoal aan bod?

We starten met diagnostiek; hoe herken je eigenlijk het verschil tussen overspannen, burn-out en depressief? Vervolgens bespreken we de visie op ziekte en gezondheid, de visie op burn-out en herstel, de oorzaken en aanleidingen voor burn-out en welke rol persoonlijkheidskenmerken spelen. Tenslotte gaat Leona in op verschillende aanpakken van herstel. Aan elk onderdeel is tevens een praktijkdeel gekoppeld. Het programma start om 13.00 uur en we ronden omstreeks 16.30 uur af met onze gebruikelijke netwerkborrel.

Wat dien je vooraf te bestuderen?

We verwachten nadrukkelijk van je, net als voorgaande keren, dat je voorafgaand aan deze workshop de volgende documenten doorneemt. Hou er rekening mee dat e.e.a. 2-4 uur tijdinvestering van je zal vragen. Een aantal documenten zijn zondermeer vereist om tijdens de workshop aan de slag te kunnen. Daarnaast vind je een aantal aanbevolen documenten, mocht je je nog verder willen verdiepen.

Vereist
--
E-boek Leona Aarsen: Blijvend bevlogen.
-- Werkmodel bij overspannenheid en burn-out.
-- Blog over "bipolaire" aanpak: Hoe kan ik burn-out voorkomen.
-- Blog over "bipolaire" aanpak: Burn-out en vijftig tinten grijs.

Aanbevolen
-- LESA: overspanning en burn-out.
Optioneel
Een tweetal links naar artikelen die stress en burn-out
in een bredere maatschappelijke context plaatsen.
-- De prijs van werk.
-- Een veilige samenleving vol angst.

Er is ruimte voor jouw vragen.
Tijdens de workshop over werkstress en burn-out, wil Leona Aarsen graag rekening houden met de achtergronden van de deelnemers aan deze workshop en met de eventuele vragen die bij jullie leven. Daarom vragen we je om voor 1 november a.s. een aantal vragen te beantwoorden via de volgende link.

Tenslotte
Mocht je naar aanleiding van de aangeboden informatie nog overige vragen en/of opmerkingen hebben, dan vernemen we die graag via info@alumnei.nl. Alvast veel succes met de voorbereiding toegewenst en tot 8 november a.s. in Driebergen!

Met vriendelijke groet, namens de AlumnEI-commissie,
Pierre, Renske, Martine, Marijke, Marianne en Ria


AlumnEI-platform

AlumnEI-forum

Datum vandaag is

-- ma. 23-04-2018

AlumnEI-events

Social Media

-- Twitter
-- Facebook
-- LinkedIn

Gastenboek

Contact

Spreuk v.d. dag